12 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

de-raat-combi-fire-1k-2

Berg je contanten veilig op in een geldkluis

Heb je thuis of op kantoor veel contant geld liggen? Het is natuurlijk belangrijk dat je dit veilig opbergt. Veel mensen verstoppen hun contante geld ergens in huis of op kantoor maar inbrekers weten dit soort plekjes meestal erg snel te vinden en wanneer ze het niet weten te vinden trekken ze alles overhoop. Je kunt dan beter kiezen voor een geldkluis, een geldkluis heeft een hoge mate van inbraakwerendheid. In een geldkluis berg je je contante geld veilig op, zodat inbrekers geen schijn van kans maken! Daarnaast zullen ze bij het zien van een geldkluis niet je hele huis of kantoor overhoop halen maar zullen ze weer vertrekken met lege handen.

Geldkluis verschillen

Als je een geldkluis gaat kopen moet je nog op een aantal dingen letten. Je moet op de grootte van de kluis letten, op de waardeberging, de brandwerendheid en het type slot van een geldkluis.

Bij de grootte van een geldkluis moet je op 2 dingen letten, namelijk de binnen- en de buitenmaten. De binnenmaten zijn belangrijk om te kijken hoeveel contant geld er in de kluis past en de buitenmaten om te kijken of de kluis op de gewenste plek past. De waardeberging van een geldkluis geeft aan hoeveel aan contant geld wordt gedekt door de verzekering wanneer de kluis wordt opengebroken. Je kan er ook voor kiezen om een brandwerende geldkluis te halen, deze zijn voor een bepaalde tijd beschermt tegen de hitte van vuur en het vocht van bluswater. Als laatst moet je nog even kiezen wat voor type slot je wilt, met een sleutel of met een elektronisch codeslot.

Dat was alles waar je naar hoeft te kijken bij het aanschaffen van een geldkluis, easy toch? Wacht niet langer en wees inbrekers te slim af, kies voor een geldkluis!