28 september 2023

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Kamer huren in Breda

Vorig jaar heb ik mijn Havo-diploma gehaald. Voor mijn vervolgopleiding moest ik naar Breda. Omdat mijn ouders vlakbij Groningen wonen, was het niet mogelijk om elke dag op en neer te reizen, want dat zou veel te veel tijd in beslag nemen. Ik ging dus op zoek naar een kamer huren in Breda. Via www.klikvoorkamers.nl vond ik de perfecte kamer.

Kamer zoeken

In eerste instantie had ik op social media een oproep gedaan voor een kamer, maar daar kwamen niet veel goede reacties op. Op die manier zou ik mijn kamer dus niet vinden. Toen wees iemand mij op de site www.klikvoorkamers.nl. Ik ben hier gelijk gaan kijken en had eigenlijk verwacht dat dit ook niets zou worden, maar het bleek anders te lopen.

Toewijzing

Als je bij www.klikvoorkamers.nl ingeschreven staat, kan je reageren op kamers die voldoen aan jouw wensen. Soms wordt een kamer toegewezen aan de persoon die het langste ingeschreven staan, maar soms wordt er ook geloot. Dit laatst bleek mijn geluk te zijn. Ik had gereageerd op een kamer waar maar liefst 187 mensen op gereageerd hadden. Ik had dus niet verwacht dat ik deze kamer zou krijgen, maar toen de inschrijfperiode afgelopen was, kreeg ik bericht dat ik degene was die de kamer kon gaan bekijken. Ik heb dat ook zo snel mogelijk gedaan en de kamer was perfect, dus ik heb gelijk aangegeven dat ik de kamer wilde hebben. Daarna moest het papierwerk nog afgewikkeld worden en nu woon ik al weer heel wat maanden in deze heerlijke kamer!