28 november 2021

Wonen met Josie

Alles over Wonen

kosten keuken wrappen

Magnum vloerverwarming voor energiezuinig verwarmen

Met een Magnum vloerverwarming kun je de overgang maken van gas naar een meer energiezuinige vorm van verwarmen, namelijk elektrisch verwarmen! De vloerverwarmingsmatten van Magnum zijn slechts 4 millimeter dik en daardoor te gebruiken zonder het hakken van sleuven in een bestaande vloer. Je legt de verwarmingsmatten op de vlakke ondervloer en je kunt hier direct overheen tegelen of een gietvloer aanbrengen. Het aanleggen van de dunne elektrische vloerverwarmingsmatten kan door de hele woning. De matten verspreiden de warmte gelijkmatig. Je kunt de Magnum vloerverwarmingsmatten in sommige gevallen ook gebruiken bij laminaat, houten vloeren en parket. De meeste vloeren in de Nederlandse huizen zijn geïsoleerd, is dat bij jou niet het geval dan is het aanbrengen van een laag isolatie wel aan te raden. Door het isoleren van de vloer blijft de warmte van de vloer langer behouden en dat scheelt weer in energiekosten.

Wat maakt Magnum vloerverwarming uniek?

Magnum vloerverwarming is uniek omdat deze maar 4 millimeter dik is. Hierdoor kan de vloerverwarmingsmat op bestaande vloeren worden gelegd zonder deze eerst te frezen. Hierdoor is het ook mogelijk om vloerverwarming aan te brengen in al bestaande huizen en niet alleen in nieuwe huizen of bij grote verbouwingen. De vloerverwarmingsmat komt in een dunne lijm- of egalisatie laag te liggen. Omdat er maar een dunne toplaag over de vloerverwarmingsmat komt, wordt meer warmte afgegeven dan bij een ‘gewone’ vloerverwarming. De verwarmingskabel van de mat is aan één eind doorverbonden wat betekent dat er maar aan één kant een voedingskabel zit die ook nog eens onzichtbaar bevestigd is met een unieke verbinding. Je hoeft geen retourkabel naar de thermostaat te leggen. Door de ‘dikte’ van de vloerverwarmingsmat is deze bijna overal toepasbaar. De verwarmingsmat mag direct onder de toplaag van je vloer worden aangebracht.

Magnum vloerverwarmingsmatten in je badkamer

Zeker in de badkamer wil je warme voeten hebben. Dat kan makkelijk worden gerealiseerd met de vloerverwarmingsmatten van Magnum vloerverwarming. Je kunt de vloerverwarmingsmatten ook achter de tegels van de muren van je badkamer aanbrengen. Dus, moet je badkamer nog worden betegeld, plaats dan op enkele stukken van de wand een vloerverwarmingsmat achter de tegels. Hang hier bijvoorbeeld een handdoekrek voor en je hebt altijd lekker warme handdoeken. Omdat de vloerverwarmingsmatten pal onder de toplaag liggen zorgen ze direct voor een warme ondergrond. Elektrische vloerverwarming zorgt voor stralingswarmte waarbij er geen luchtverplaatsing plaatsvindt. Deze warmte voelt behaaglijker aan dan de warmte van een radiator. Een radiator neemt extra plaats in als je deze in een ruimte plaatst. Elektrische vloerverwarming leg je onder de vloer of plat tegen de muur en neemt daardoor geen extra ruimte in.

Elektrisch verwarmen is goedkoper dan stoken op gas

Met de huidige energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar een manier om zuiniger en duurzamer om te gaan met energie. Een van de mogelijkheden is het gebruik van elektriciteit. Dat is de reden dat veel mensen ervoor kiezen om elektrisch te gaan verwarmen. Je kunt hiervoor gebruik maken van Magnum vloerverwarming omdat de vloerverwarmingsmatten maar 4 millimeter dik zijn. Je kunt deze matten overal plaatsen zonder diepe gleuven te frezen of een diepe laag ondervloer weg te moeten halen. De matten leg je direct onder de oppervlakte waardoor die oppervlakte ook snel warm wordt.