11 april 2021

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Pas eenvoudig je woonruimte aan met een schuifdeur.

Aanpassen? Hoezo dan? Ja, het is weer eens wat anders maar er wordt toch niks wezenlijks gewijzigd?

Nou, dat durven wij met vol vertrouwen tegen te spreken! Een gewone deur kost je namelijk veel meer ruimte. Denk maar aan het openzwaaien ervan, daarmee blokkeert ie mogelijk de weg voor iets of iemand. Bovendien kun je er een ruimte heel gemakkelijk mee in tweeën delen. Kleine feestjes vier je bijvoorbeeld met de houten schuifpui dicht, terwijl je hem bij grotere samenkomsten openzet. Zo kun je immers meer gasten kwijt.

Ook geef je je woonruimte er een complete metamorfose mee. De uitstraling van je huiskamer of welk vertrek dan ook verandert direct door een trendy schuifdeur te plaatsen.

Welk systeem heb ik nodig?

Ook dat hangt af van jouw smaak en wat voor jouw woning het handigste is. Zo is de lengte van de rail afhankelijk van de breedte van je deur. Ook kun je nog eens kiezen of je al dan niet een softclose systeem wilt, waarmee de deur nooit hard dicht kan klappen. Daarnaast is het een optie om voor een zogeheten ‘2e deur pakket’ te kiezen, waarmee je twee deuren aan één rail kunt ophangen!

Je keuze valt of staat ook met de vraag of je je deurbeslag wilt kunnen zien of niet. Door het ‘bovenop’ pakket te kiezen, worden de hangers aan de smalle bovenkant van de deur bevestigd. Met een standaard systeem zitten de stalen montage onderdelen juist horizontaal over de platte kant van je deur.