21 februari 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Verschillende manieren om je huis te beveiligen

Niemand wenst het slachtoffer te worden van een inbreker. Om dit te voorkomen moet je je huis wel goed beveiligen. Inbrekers worden echter steeds slimmer, dus jij moet ook slimmer worden in jouw beveiliging. Tegenwoordig zijn er heel veel opties om je huis goed te beveiligen. Hieronder staan enkele opties om te overwegen voor jouw woning.

Degelijke ramen en deuren

De meest eenvoudige manier om je huis te beschermen is het plaatsen van extra beveiliging op je ramen en deuren. Een extra slot erop zorgt er al voor dat inbreker significant meer tijd nodig heeft om binnen te komen. En dat is het enige wat je nodig hebt, wat extra tijd. Inbrekers willen zo snel mogelijk binnen komen, want hoe langer ze bij de deur of het raam staan hoe groter de kans wordt dat ze gezien worden. Een inbreker zal dan ook snel verdergaan als hij de deur of het raam niet in korte tijd open krijgt.

Camera’s of dummy’s

Een woning met camera’s is een risicovol doelwit voor een inbreker. Deze zal liever een huis beroven waar de politie achteraf geen mogelijkheid heeft om de beelden aandachtig te bestuderen. Om dit effect te creëren, hoef je niet per se echte camera’s te plaatsen. Nepcamera’s veroorzaken hetzelfde psychologische effect bij de inbreker, maar zijn natuurlijk significant goedkoper.  

Zet ze in de spotlight

Inbrekers willen het risico dat ze gezien worden minimaliseren. Door eventuele inbrekers goed zichtbaar te maken, kun je ze eenvoudig afschrikken. Zo kun je bij alle kwetsbare deuren en ramen een spotlight met bewegingssensor plaatsen. Zodra de inbreker in de buurt van het huis komt, wordt gelijk alle aandacht op hem of haar gevestigd. Dit is een simpele maatregel met een groot effect.

Aanwezigheidssimulator

Bij alle inbraken worden gepleegd als er niemand thuis is. Het laten lijken alsof er iemand thuis is, is daarom een goed beveiligingsmiddel. Waar de technologie vroeger relatief eenvoudig was, zijn er nu veel meer mogelijkheden. Al jaren wordt er gebruik gemaakt van tijdschakelaars. Als je langere tijd weg gaat, stel je hem in zodat elke dag meerdere keren het licht aangaat. Tegenwoordige zijn er echter veel geavanceerdere mogelijkheden. Er zijn ook tijdschakelaars beschikbaar die willekeurige patronen kunnen handhaven en ook elke keer andere groepen aan kunnen zetten. Als elke dag precies om dezelfde tijd het licht aangaat, hebben inbrekers zo door dat er niemand thuis is.