18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Wanneer is een air pomp aan vervanging toe?

Door de jaren heen heeft de compressor van je airco het zwaar te verduren gehad. De airco wordt constant aan en uit gezet, waardoor de compressor super erg belast wordt dan is het misschien een goed idee om de aircopomp vervangen. Dit onderdeel gaat  niet erg snel kapot en is ook afhankelijk van de mate waarin je de airco gebruikt. Zo zal de airco compressor van iemand die in de winter veel kilometers maakt, maar in de zomer vaak de fiets neemt het langer uithouden dan die van iemand die juist in de zomer vaak toert met de airco aan. Voordat het hele systeem kapot gaat, zullen er van te voren een paar tekens zijn dat de compressor van de airco defect aan het gaan is. Hier moet je dan op letten:

De compressor van de airco maakt lawaai, de auto-airco werkt niet meer zo goed, er lekt airco vloeistof en de koppeling van de compressor zit vast.

Hoelang gaat een airco pomp mee?

Vaak is het handig om iedere drie tot vier jaar het te laten aanvullen. Van een altijd  goed onderhouden airco mag je ook in alle redelijkheid een levensduur van op z’n minst tien jaar verwachten zo voorkom je ook dat je airco pomp vervangen niet nodig is.