24 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Interieur inrichten

4 tips voor een nieuw en fris interieur

Ga je verhuizen of ben je gewoon toe aan een upgrade in je interieur? Dan kan het soms lastig zijn om ergens te beginnen. En dat terwijl er vaak niet veel aanpassingen nodig zijn om een nieuwe sfeer te creëren. Weet jij ook niet hoe je het beste te werk kan gaan? Lees dan snel onze volgende 4 tips!

Stap 1: Wat wil je houden?

Om een nieuwe look te creëren, hoef je natuurlijk niet het volledige meubilair de deur uit te doen. Bovendien is dit ook ontzettend zonde. Bedenk daarom als eerste welke meubelen en spullen absoluut niet weg mogen. Wellicht vanwege een persoonlijke waarde, een leuke herinnering of gewoon omdat je er helemaal weg van bent.

Stap 2: Aan de slag met een moodboard

Thuis wil je je natuurlijk helemaal op je gemak voelen, maar dit kan soms best lastig zijn. Want, wat vind je mooi en wat past in jouw woning? Meubels en kleuren die bij anderen in huis heel mooi zijn, kunnen bij jou wellicht verkeerd uitpakken. Daarom is het verstandig om aan de slag te gaan met een moodboard. Ga op zoek naar meubels, spullen, kleuren, materialen, stoffen en noem maar op. Vervolgens plak je dit allemaal op een bord zodat je heel eenvoudig kan zien van wat er belangrijk voor je is en hoe alles bij elkaar past. Dit kun je gezellig aan de keukentafel doen door te knippen en plakken, maar natuurlijk ook digitaal op sites zoals Pinterest. En ben je nog op zoek naar leuke nieuwe meubels? Neem dan een kijkje op de website van Bastiaansen Wonen. Deze Woonwinkel nabij Etten-Leur beschikt namelijk over een prachtige collectie aan unieke meubels!

Stap 3: Kies de basis

Het grote voordeel van een moodboard is dat je in één oogopslag een goed idee hebt van de stijl die je wilt creëren. Zodra dit af is, kun je het beste aan de slag gaan met de basis: de muur, de vloer en de grote meubelen zoals bank, tafel en kast. Dit is namelijk heel bepalend.

Stap 4: Aankleden met accessoires

Is de basis af? Dan kun je aan de slag gaan met het aankleden en gezellig maken van de ruimtes door middel van decoratie en accessoires. Pas dan zal een ruimte ook echt warm en sfeervol aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan wat leuke planten, mooie schilderijen, foto’s en kaarsen.