18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Behoefte aan rust

Het is inmiddels 7 jaar geleden sinds ons eerste kind werd geboren. Al gauw merkten we dat ons huis aan de kleine kant was. We hadden weliswaar genoeg slaapkamers en genoeg ruimte in de woonkamer. Ik merkte naarmate onze peuter op begon te groeien dat ik wat meer behoefte begon te krijgen aan rust. We hebben daarom een jaar geleden een serre laten bouwen waar hij rustig zijn gang kon gaan. Op deze manier konden wij in de woonkamer genieten van onze rust, dat dachten we tenminste.

We merkten al snel dat het lawaai van onze serre ook gewoon in onze woonkamer te horen is. In eerste instantie stoorde we ons hier niet al te erg aan. De laatste maanden vinden er echter steeds vaker speelafspraken plaats bij ons thuis met vrienden van de basisschool. We zijn daarom alsnog op zoek gegaan naar een manier om het geluid dat afkomstig is uit de serre te dempen. We begonnen online te kijken of andere ouders hetzelfde probleem hadden als wij. We zagen al snel dat wij niet de enige ouders waren die zich hieraan ergerden. We waren echter niet in staat om een passende oplossing te vinden. We waren ten einde raad, we werden elke ochtend gesloopt wakker. Het was voor ons vrijwel onmogelijk om tot rust te komen na terugkomst van ons werk.

Het leek ons daarom de beste keus om ons probleem voor te leggen aan de aannemer die onze serre heeft gebouwd. Hij adviseerde ons om geluidswerend materiaal te plaatsen. Ook leek het hem verstandig om de oude deur die onze woonkamer met de serre verbond te vervangen door een dikke glazen schuifdeur aangezien deze het lawaai beter zou weren. Een maand geleden is het project voltooid en het heeft echt geholpen. We kunnen nu eindelijk tot rust komen in ons huis.

2