Een oud huis heeft veel karakter en historie en daar houden veel mensen van. Voordat u een bod uitbrengt, dient u altijd na te denken over het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring. Sommige gebreken zijn gemakkelijk te zien, maar vertaalt de uiterlijke schoonheid van het huis zich naar het interieur? Andere kunnen uiteindelijk tot veel problemen en kosten leiden, maar zijn niet met het blote oog te zien. Een bouwkundige keuring kan dit voorkomen.
Een bouwkundige keuring is wat precies?
Een onpartijdig inspectiebureau gaat tijdens de bouwinspectie op zoek naar eventuele mankementen aan de woning. Er wordt een grondige inspectie van het hele huis uitgevoerd. De constructeur onderzoekt het voegwerk aan de buitenkant en het schilderwerk aan de binnenkant. Ook controleert hij de trap, de elektra, de keuken en badkamer en andere zaken. Daarnaast worden de fundering, leidingen, riolering en kruipruimte onderzocht. Na de inspectie ontvangt u een grondig rapport met de geconstateerde gebreken en hun reparatiekosten.
Op zoek naar een nieuw huis?
Iedereen weet dat oudere huizen gebreken kunnen hebben. Het is echter ook een goed idee voor nieuwere huizen om hun structuur te laten inspecteren. In woningen van acht jaar en ouder zijn al kleine gebreken te ontdekken. zoals een krimpscheur of lekkend dubbel glas. Reparaties kosten u alleen maar meer geld als u er niets aan doet. Met een bouwkundige keuring vind je ze vroegtijdig terug. Als gevolg hiervan kost het repareren ervan minder moeite en geld. Het bouwkundig rapport schetst ook eventuele reparaties of vervangingen die de komende vijf jaar nodig zijn. Zo weet u welke beroepen u in de nabije toekomst moet overwegen.
Als harde eis een bouwkundige keuring
Een woning kan “onder voorbehoud van bouwkundige keuring” te koop worden aangeboden. Hierdoor voegt u de bouwkundige keuring toe als definitieve voorwaarde. U hebt de mogelijkheid om de aankoop te “ontbinden” als de inspectie significante gebreken aan het licht brengt en de kosten om ze te verhelpen onbetaalbaar zouden zijn. Door dit te doen, trekt u zich terug uit de transactie. U moet eerst een plafond vaststellen, bijvoorbeeld € 5.000. De verkoop gaat niet door, zelfs als de reparatiekosten die limiet overschrijden.
Meer verhalen
De goede sier maken met gietvloeren in Amsterdam
Hoe werkt een valdorpel?
De beste dakdekker in Amersfoort voor al uw dakwerkzaamheden