18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Draagarmstelling

Cantilever Racks is een uniek opslagsysteem dat is ontworpen om volumineuze, lange of onhandige materialen van elke lengte veilig op te slaan. In tegenstelling tot elk ander rek dat wordt gebruikt voor buitenopslag, bieden draagarmstellingen geen verticale obstakels in de opslagruimte. In plaats daarvan bestaat het uit de volgende onderdelen: Basis De basis ondersteunt de draagarmstelling van onderaf. Door het gewicht van de goederen die worden opgeslagen, zal het draagarmrek verticaal bewegen. De onderkant van het apparaat is niet stevig op de grond bevestigd. Om ervoor te zorgen dat het draagarmrek tijdens gebruik stabiel is, is de installatie van zware stalen onderkasten en extra grote gegalvaniseerde stalen horizontale staanders vereist. Andere materialen die voor de basis kunnen worden gebruikt, zijn beton, bakstenen en lichtgewicht metalen platen.

Horizontale deuvels

Horizontale deuvels, geschroefde delen van hout en spijkers zijn enkele veelvoorkomende bevestigingsmiddelen die worden gebruikt om de horizontale delen aan elkaar te bevestigen. Om de hele constructie extra stevigheid te geven, worden vaak verticale staanders van gegalvaniseerd staal geïnstalleerd. Draagarmstellingen kunnen ook op een set houten stellingen worden gemonteerd, deze hebben dezelfde toepassing als stalen verticale staanders. Om de draagarmstellingen verder op de grond te bevestigen, worden soms cement, zandzakken en hydraulische vijzels gebruikt. Om het opslagmateriaal op de stelling te monteren, worden speciale hulpstukken gebruikt die bekend staan ​​als “punch-out”-stukken, die bestaan ​​uit lange, vrijdragende verlengingen die het hele samenstel stevig op de gewenste locatie duwen.

Een extra beveiliging

Ten tweede kunnen draagarmstellingen een extra beveiliging bieden voor items die erin zijn opgeslagen. Het aantal beschikbare armen, zowel recht als gepaard, gebogen en uit elkaar geplaatst, is van invloed op de hoogte waarop ze veilig kunnen worden opgehangen. Hoe langer de armen, hoe hoger de planken of fundering kunnen zijn. Een aan de muur gemonteerd draagarmrek is een uitstekende optie omdat het de noodzaak van dure, zware verstevigingen elimineert, wat de kosten en het gewicht van de draagarmen zou verhogen. En ten derde kunnen draagarmstellingen worden gebruikt voor verschillende structurele doeleinden, zoals voor kolommen, balkverlengingen, vloersteunen en lichte tuigage.