25 mei 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Een palmboom kopen voor buiten

Wil je een palmboom kopen voor buiten maar weet je niet waar je rekening mee moet houden? lees dan dit artikel en leer de belangrijkste tips. Een palm staat prachtig en geeft een exotische look aan elk landschap. We bespreken wat je kunt overwegen bij een palmboom kopen voor buiten.

Het beste klimaat en hoeveelheid zonlicht voor je palm

Palmbomen kun je over het algemeen vinden in zonnige en warme gebieden zoals in de tropen of in het middellandse zeegebied. Vorst kan je boom zwakker maken en zorgt ervoor dat je boom kwetsbaarder wordt voor insecten en ziektes. Sommige soorten zijn beter tegen de kou bestand dan andere soorten. Queen palmbomen en dadelpalmen van de Canarische eilanden zijn hier een voorbeeld van. Er zijn palmbomen die beter bloeien in de schaduw waar andere palmen weer beter groeien bij volledige blootstelling aan zonlicht. Bedenk eerst waar je de palmboom wilt zetten, bij een palmboom kopen voor buiten, zodat je een palmsoort kiest die geschikt is voor jouw plek in de tuin.

Water en bemesting

Veel type palmbomen hebben een grote hoeveelheid water nodig om gezond te blijven maar er zijn ook enkele soorten die minder water nodig hebben. Als je in een droog klimaat woont, is het nodig dat je investeert in een goed irrigatiesysteem zodat je bomen voldoende water krijgen gedurende de maanden waarin er maar beperkte regenval is. Zoals voor elke plant geldt: pas op voor over bewatering. Door te veel water te geven ontstaat er wortelrot en gaat je boom of plant dood.

Vermijd je boom de eerste 6 tot 8 weken te bemesten om een shock bij je boom te veroorzaken. Als het tijd is om je boom te bemesten, gebruik dan een mest speciaal geschikt voor palmbomen. Verdiep je in de bemesting die speciaal geschikt is voor jouw palmboom zodat je boom gezond blijft. Overweeg dus om ook de juiste bemesting te kopen bij een palmboom kopen voor buiten.

End Of Article