18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Taxushaag

Eenvoudig te onderhouden haag

Wil je een mooie haag die toch eenvoudig is te onderhouden omdat je geen groene vingers hebt, dan is de Taxushaag voor jou de ideale haag. De haag blijft altijd groen zonder dat je er iedere dag onderhoud aan moet plegen, en wat je eraan moet doen is vrij eenvoudig. Omdat de haag zijn naalden niet verliest heb je in principe altijd een mooie groene haag, ook voor de privacy is de haag goed te gebruiken. De haag groeit langzaam, een keer per jaar snoeien is voldoende, op deze manier heb je altijd een mooi verzorgde haag.

Top kwaliteit

Niet voor kinderen en dieren

Waar je rekening mee moet houden bij een Taxushaag zijn de zeer giftige besjes die in de haag zitten, jonge kinderen en met name dieren zijn de besjes vaak aan voor een lekkernij. Bij het snoeien van de haag komen de besjes vaak vrij en vallen op de grond, ruim zeer secuur het afval op om te voorkomen dat je dieren of kinderen er met een besje vandoor gaan. In sommige steden zijn er speciale acties waarbij je het afval van de haag kunt inleveren, dit wordt dan gebruikt voor de grondstoffen. 

Groot aanbod

Mooi gevormde hagen

De Taxushaag is ook bijzonder geschikt om in mooie vormen te snoeien, omdat de plant op iedere plaats geplant kan worden is deze overal mooi om te zien. Zowel in de zon als tegen een gebouw aan in de schaduw zal de haag mooi groeien en zijn kleur behouden. Vind je een volle haag mooi, en ben je iemand die niet echt groene vingers heeft is deze haag zeker geschikt.