24 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Geld besparen met een makelaar

Ga jij binnenkort verhuizen in een ander huis? Zit je nog met jouw oude huis en wil je deze verkopen? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres. Hier wordt namelijk besproken waarom jij zelf jouw huis moet verkopen zonder makelaar. Er zitten enorm veel voordelen aan gebonden, maar helaas ook een aantal nadelen. Hierdoor is het een verstandige zet voor jou om dit goed te onderzoeken om vervolgens te kunnen bepalen of je een makelaar nodig hebt of toch maar niet. Er zijn namelijk veel factoren verbonden aan het maken van deze keuze. Zo is het belangrijk voor jezelf om jouw eigen vaardigheden op een correcte manier in kaart te brengen. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder om achter de voordelen te komen van zelf huis verkopen zonder makelaar!

Goedkope zet

Met zelf huis verkopen zonder makelaar hoef je ten eerst geen makelaarskosten te betalen. Dit gebeurd wel vaak, wanneer je een makelaar hebt. Zij pakken namelijk een hoop commissie wanneer je een huis verkoopt. Niet iedereen is hier altijd even blij mee en daarom is dit een goed punt om te overwegen. Je wilt namelijk altijd het onderste uit de kan pakken met zelf huis verkopen zonder makelaar. Lees je daarom goed hierover in en doe uitvoerig onderzoek hiernaar.

Zet je eigen skills op een rijtje

Het is belangrijk om je eigen vaardigheden goed op een rijtje te zetten, zodat je weet wat je wel en niet kan. Met zelf huis verkopen zonder makelaar moet je vooral bouwen op jezelf als je dus geen makelaar hebt. De onderhandelingen van zelf huis verkopen zonder makelaar kunnen keihard zijn, dus ervaring in dit gebied is een must. Je kan dit leren, maar vaak zijn dit ook betaalde cursussen.