24 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Het fijne van een veranda

Het fijne van een veranda

3 fijne voordelen van een veranda

Houd jij ook zo van buiten zijn? Maar zorgt het klimaat in Nederland ervoor dat je vaker dan je lief is binnen zit? Wanneer je een tuin hebt, dan is een veranda wellicht iets voor jou! Een veranda is een aanbouw aan een woning, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer kan het bestaande terras zijn of een getimmerde vloer die hoger ligt dan het grondoppervlak. Een simpel bouwwerk dus, maar met een aantal grote voordelen. We stippen ze allemaal even aan in dit blog.

1. Buiten zitten wanneer jij dit wil

Later we er niet omheen draaien, Nederland is echt een nat kikkerlandje, waar het om de haverklap regent. Zou het hier droger zijn dan konden we veel vaker buiten zitten, want vaak is het helemaal niet zo koud. Een veranda op maat maakt dit mogelijk. Want hieronder zit je lekker droog en kan je heerlijk genieten van het buitenleven, zelfs tijdens de regenachtige dagen. Daarnaast biedt de veranda bescherming tegen de felle zon in de zomer. Ventilator erbij en het is er heerlijk vertoeven tijdens zelfs de heetste zomers.

2. Je gaat veel makkelijker buiten zitten

We hebben een druk leven en zelfs voor even buiten zitten nemen we vaak de tijd niet. Want voordat je kunt gaan zitten moet je eerst de tuinstoelen en de kussens weer uit de schuur halen (en daarna weer terugzetten). Dit probleem heb je niet met een permanent overdekte plek als een veranda.

3. Gezellige woonkamer buitenshuis

Een veranda is als een extra woonkamer. Die leuke tuinset of loungebank en de kussens kunnen gewoon blijven staan want ze worden niet nat! Dit maakt de drempel net even iets lager om vaker buiten te gaan zitten. Bovendien kun je het eronder gezellig aankleden met verlichting, buitenschilderijen, vloerkleden en andere sfeerverhogende items. Zo ziet je tuin er ook nog eens veel gezelliger uit!

Het hele jaar genieten van buiten

Het fijne van een veranda is dat je beschut zit tegen zowel de regen als de zon. Dat makkelijker buiten gaat zitten omdat alles al klaarstaat. Zelfs je tuin wordt gezelliger van deze extra woonkamer buitenshuis. De aanschaf van een veranda is het wat ons betreft dan ook zeker waard. Want er gaat niets boven frisse buitenlucht!