18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Ontruiming

laat inboedel opkopen

Een ontruiming kost veel tijd, geld, en energie. Nadat het huis leeg is moet je de ontruimde woning kaal, strak, en netjes opleveren. Het beste is als de ontruimer met je samen kijkt naar welke spullen je het beste kan verkopen of doneren, en vervolgens dit allemaal voor jou kan regelen. De inboedel opkopen kan een zeer goede oplossing zijn. Je verdiend hiermee ene paar centen en daarmee kan je eventuele andere kosten weer dekken. Zoals het witten van de muren, en alle andere verplichtingen die horen bij het verlaten van een huis. 

inboedel opkopen

Spullen uitzoeken

Niet alles moet worden verkocht. Je wil sommige spullen houden, en andere spullen zijn het niet waard om verkocht te worden. De spullen die je wil houden moeten natuurlijk niet per ongeluk verkocht worden, dus je zal alles goed moeten uitzoeken. Een heel karwei, en soms weet je het gewoon niet. Je moet iemand hebben die rustig met je meedenkt en met andere ogen naar alles kan kijken. Want iets waarvan je nu denkt dat het wel weg kan, is misschien toch iets wat je niet zomaar moet wegdoen. Alles wat verkocht wordt moet een fatsoenlijke prijs krijgen en daar wil je ook iemand voor hebben. Een persoon die weet wat iets waard is en weet hoe de spullen het beste verkocht kunnen worden. 

ontuimingen

Donatie

Niets heeft het eeuwige leven en lang niet alles wordt antiek. Sommige spullen zijn het niet waard om te verkopen omdat het vervoeren bijvoorbeeld meer kost dan wat het kan opleveren. Andere spullen krijg je niet verkocht omdat mensen er niet naar op zoek zijn. Misschien is weggooien ook zonde, zeker als je dat wat niet verkocht wordt nog prima kan gebruiken. Jijzelf dan niet, maar iemand anders wel. 

Dan is het beter als je de spullen kan doneren. Er zijn altijd wel mensen die het kunnen gebruiken.