24 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Ontstoppingsbedrijf Almere nodig

plumber unclogging blocked toilet with hydro jetting at home bathroom. sewer cleaning service

Ontstoppingsbedrijf Almere nodig

Voorkom dat je een ontstoppingsbedrijf in Almere nodig hebt

Wanner het riool verstopt zit, heeft dat direct grote gevolgen. De douche, gootsteen en het toilet zijn onbruikbaar omdat het water niet meer wegloopt. En omdat de oorzaak in het riool zit, is dit niet iets dat je zelf even oplost. Hiervoor heb je de hulp nodig van een professioneel ontstoppingsbedrijf. En dat kan een dure grap zijn. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips om te voorkomen dat je een ontstoppingsbedrijf in Almere in moet schakelen.

1. Oneigenlijk gebruik van de afvoer

Veel problemen met het riool ontstaan door oneigenlijk gebruik van de afvoer. Verf, medicijnen en andere schadelijke stoffen horen niet thuis in het riool. Deze beschadigen de leidingen en kunnen voor verstoppingen zorgen. Twijfel je of het wel of niet door de afvoer mag? Doe het dan niet, of raadpleeg een ontstoppingsbedrijf.

2. Gestold vet

Ook vet van het koken is een veelvoorkomende oorzaak waar een ontstoppingsbedrijf mee te maken krijgt. Dit stolt in het riool en hecht zich aan de binnenkant van de leidingen. De doorgang wordt steeds nauwer, totdat het riool verstopt zit. Laat vet daarom liever afkoelen en gooi het dan in de afvalemmer.

3. Boomwortels

Sommige bomen hebben zeer sterke wortels. Zelfs zo sterk dat ze dwars door een betonnen rioolbuis heen kunnen groeien in hun zoektocht naar water. Let daarom goed op wat je allemaal plant in je tuin. Anders kan zelfs een ontstoppingsbedrijf je niet meer helpen en moet het riool vervangen worden.

4. Wc-papier

Let er goed op dat je geen hele proppen door het toilet spoelt. Toiletpapier is ontworpen om op te lossen in water, maar niet wanneer je teveel ineens doorspoelt. Dan ontstaat er een opstopping.

5. Haar

Haar, en vooral lange haren kunnen in combinatie met zeep en dode huidcellen samenklonteren en zo hard worden als steen. Gebruik daarom altijd een haarzeefje in de doucheafvoer en voorkom dat het ontstoppingsbedrijf langs moet komen om dit uit je leidingen te boren.

Voorkom een verstopt riool

Met de bovenstaande tips, voorkom je dat je een ontstoppingsbedrijf nodig hebt om het riool van je huis in Almere te ontstoppen. Zo voorkom je vieze geurtjes en overstromingen. Blijf daarom alert op wat je door de leidingen spoelt, en spoel ze regelmatig door met warm water en soda. Op zoek naar nog meer woontips? Meer artikelen over de eigen woning vind je hier!