25 mei 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Palletwagen

Een palletwagen is een essentieel hulpmiddel in elk logistiek proces en vergemakkelijkt het hanteren van voorraad in magazijnen, het laden van transportvoertuigen en de ontvangst van goederen. Het aanschaffen van de juiste pallettruck zal een aanzienlijk verschil maken in de efficiëntie van uw bedrijf en de gezondheid en veiligheid van uw werknemers verbeteren. Het eerste dat u moet overwegen, is het primaire doel van de pallettruck en of u speciale vereisten heeft. Vervolgens moet u de gemiddelde grootte en het gewicht van de te behandelen lasten berekenen. Zo kunt u de beste pallettruck voor uw behoeften aanschaffen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies om te overwegen. Er zijn verschillende soorten palletwagen, die geschikt zijn voor alle palletformaten en die verschillende soorten pallethantering en heffen mogelijk maken.

Standaard handpallettruck

De meeste standaard pallettrucks heffen tussen de 85 en 200 mm van de grond. Er zijn verschillende vorklengtes en laadvermogens beschikbaar. Als u op zoek bent naar een pallettruck voor de dagelijkse behandeling van standaard pallets in een magazijnomgeving, dan zal dit type vrachtwagen waarschijnlijk aan uw behoeften voldoen.

Gespecialiseerde handpallettruck

Deze omvatten pallettrucks voor ruw terrein die zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis op bouwplaatsen, boerderijen, enz. om de oneffen grond aan te pakken; pallettrucks voor drukkerijen ontworpen voor gebruik met pallets van halve grootte die gebruikelijk zijn in de grafische industrie; pallettrucks met laag profiel om onder pallets te passen die lager bij de grond zijn; en roestvrijstalen of gegalvaniseerde steekwagens voor gebruik in meer veeleisende omgevingen.

Elektrische pallettruck

Elektrische pallettrucks vergen minder handmatige inspanning van de bestuurder dan standaard steekwagens. De hef- en aandrijfmechanismen worden elektronisch aangestuurd. Heavy-duty modellen kunnen zwaardere lasten aan dan een steekwagen.

Hoge hefpallettruck

Hoge hefpallettrucks (ook wel schaarhefpallettrucks genoemd) helpen herhaalde rugbelasting te voorkomen bij het handmatig laden of lossen van pallets. Het schaarliftmechanisme brengt pallets op een meer ergonomische werkhoogte.

Weegschalen voor palletwagens

Palletweegschalen hebben dezelfde kenmerken als een standaard handpallettruck, maar dan met ingebouwde weegschalen, waardoor de gebruiker in één handeling ladingen kan optillen en wegen. Dit helpt om tijd te besparen en de efficiëntie van het magazijn te maximaliseren bij het wegen van gepalletiseerde goederen voorafgaand aan verzending of opslag