23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Richt je tuin in voor de lente met deze tips

Het is alweer bijna lente! Dat betekent dat je binnenkort weer lekker in de tuin kunt gaan zitten, met een boekje en lekkere hapjes. Is jouw tuin al lenteklaar? Om optimaal van je tuin te kunnen genieten, is het handig om deze eerst klaar te maken voor de lente. Onderstaande tips helpen je hier een handje bij.

Een combinatie van schaduw én zon

Als het lekker warm is buiten is het heerlijk om in de zon te genieten. Toch is het goed om ook voldoende plekjes te creëren waar je in de schaduw kan zitten. De zon kan natuurlijk erg sterk zijn en na een tijdje is het verstandig om jezelf te verplaatsen naar een zonvrij gedeelte van de tuin. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een parasol aanschaffen. Zo kun je zelf kiezen waar in je tuin je precies gaat zitten.

Zorg voor een comfortabele zithoek

Om lekker te kunnen ontspannen in de tuin heb je uiteraard een fijne zithoek nodig. Kies voor tuinstoelen die lekker zitten, een zachte loungebank of zelfs een hangmat! Door voor verschillende zitplekken te gaan kun je ook nog eens vrienden en familie uitnodigen om gezellig samen met je in de tuin te zitten.

De juiste verlichting

Bij een zwoele lente- of zomeravond in de tuin hoort natuurlijk ook bepaalde verlichting. Er zijn ontzettend veel verschillende lampjes te krijgen die je tuin een stuk sfeervoller maken. Of wat dacht je van een vuurkorf? Zo blijf je ook nog eens lekker warm als het later op de avond een beetje afkoelt.

Een verzorgde tuin

Uiteraard wil je dat de tuin er netjes bijligt als het weer tijd wordt om buiten te gaan zitten. Zorg dat het gras gemaaid is, maar ook dat je het soort meubels en type vloer zorgvuldig uitkiest. Er zijn veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Een vloertegel 100×100, een houten vloer in de tuin of een mooie betonlook vloer, er is voor ieder wat wils. Neem ook eens een kijkje op www.ceramicavloeren.nl!