24 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Speelgoed netjes opbergen met een leuke kast

Speelgoed netjes opbergen met een leuke kast

Kinderen hebben veel speelgoed, dat weten we allemaal. Soms lijkt het wel alsof de speelgoedberg alleen maar groter wordt en zich steeds verder verspreidt door het huis. Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen lekker kunnen spelen, maar je wil ook graag een opgeruimd huis. Gelukkig is er een hele simpele oplossing voor dit probleem: een leuke kast om al het speelgoed netjes in op te bergen. In dit artikel uit welke soorten kasten je kunt laten maken om de woonkamer terug te veroveren op je kinderen!

1. Open kasten

Een leuke open kast kan heel goed werken om het speelgoed netjes op te bergen. Het zorgt er namelijk voor dat al het speelgoed een plekje heeft en tevens als decoratie dient voor je huiskamer. Een nadeel is natuurlijk wel dat het speelgoed nog steeds in het zicht ligt. Een open kast is alleen een goede oplossing bij weinig speelgoed of wanneer je kids nog zo klein zijn dat jij nog (smaakvol) speelgoed voor ze uitzoekt.

2. Open kast met mooie bakken of manden

Een open kast kan ook werken als je er leuke manden of bakken in zet. Het voordeel is dat je kinderen het speelgoed dan gemakkelijk kunnen pakken en opruimen. Zo is het speelgoed uit het zicht en ziet je huiskamer er netjes uit. Zo zijn jij en je kinderen allebei blij!

3. Dichte kast

Een dichte kast oogt rustiger dan een open kast. Als dit je doel is, is dit de keuze voor jou. Het enige nadeel van een dichte kast is dat je kinderen, als ze te klein zijn, het speelgoed niet meer zelf kunnen pakken en opruimen. Je zal dus iets meer moeite moeten doen om het op een nette manier op te bergen. Maar goed dan heb je wel een opgeruimde huiskamer en een hele leuke kast op de koop toe.

Leuke kast dé oplossing voor opruimen speelgoed in de woonkamer

Je woonkamer ziet er een stuk beter uit wanneer rondslingerend speelgoed wordt opgeruimd in een leuke kast. Het speelgoed blijft voor het grijpen, maar is dan netjes opgeborgen. En die leuke kast geeft nog sfeer aan je huiskamer ook! Meer meubelinspiratie opdoen? Lees ook dit blog over industriële meubels