23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Interieur 5

Tips voor het verbeteren van uw akoestiek

Wilt u nou de akoestiek kantoor verbeteren of die in uw woonkamer? Wij geven u wat tips die u misschien kunnen helpen. Harde vloeren en strakke plafonds zijn het perfecte recept voor slechte akoestiek met teveel galm. Dit leidt tot een onprettig geluid in uw woonkamer, keuken of kantoor. Geluiden maken een hoop herrie waardoor je elkaar slecht kan verstaan of je slecht kan concentreren. De galm tegengaan kan op verschillende manieren met bijvoorbeeld dunne gordijnen en kleden maar het effect van deze aanpassingen zijn vaak niet heel groot. De echte oplossing om uw akoestiek te verbeteren zijn geluiddempende en geluidsabsorberende producten die kwa uiterlijk ook nog eens goed in uw interieur kunnen passen.

Akoestiek verbeteren in uw huis

Veel mensen proberen akoestiek kantoor verbeteren maar akoestiek in huis kan ook een groot probleem zijn bij mensen. Veel plekken in huis kunnen een hinderlijke galm veroorzaken door teveel geluiden en geluidsreflecties tussen hard oppervlakken. In plaats van dan losse wanden te plaatsen kan je ook een deel van de wanden in de kamer bekleden met akoestische tegels. In uw hal kunt u bijvoorbeeld een serie tegels land de trap hangen en in de kinderkamer kunt us akoestische panelen ervoor zorgen dat het geluid gedempt wordt voor een betere nachtrust van uw kind.

Veel mensen hebben last van slechte akoestiek in hun keuken

In een keuken met een slechte akoestiek kan het heel erg hinderend zijn dat het geluid van bestek of een koffiemachine telkens een vervelende galm veroorzaken. Dit komt vaak voor aangezien keukens vaak veel harde oppervlakken hebben waar het geluid op wordt gereflecteerd denk bijvoorbeeld aan het keukenblad en de tegels. Een ideale oplossing is dan akoestische plafondpanelen. Hiermee houd u de wanden vrij en wordt galm toch enorm gedempt. Als er een eettafel in de keuken is hang dan bijvoorbeeld een plafondpaneel direct boven de tafel voor optimaal effect. Je kan er ook voor kiezen om bij de tafel akoestische wandpanelen op te hangen. Er zijn vele bedrijven die deze panelen in alle kleuren en maten aanbieden.