18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Vanwaar komt de populariteit van een witte keuken?

Sinds jaar en dag is een witte keuken razend populair. Ondanks het feit dat er tegenwoordig weliswaar vaak gebruik wordt gemaakt van andere kleuren in een keuken blijft wit toch de absolute nummer één kleur. Dit in het bijzonder binnen een moderne stijl van interieur. In deze interieurstijl wordt er dan ook veelal voor gekozen om uitsluitend gebruik te maken van de kleuren wit en zwart. Betekent dit dat het gebruik van wit alleen maar interessant is in een modern interieur? Beslist niet. Witte keukens komen bijvoorbeeld ook prima tot hun recht in een klassiek interieur of in bijvoorbeeld een woning met een landelijke uitstraling. Hoe dan ook, wil jij graag meer te weten komen over de gigantische populariteit waar keukens in een witte kleur over beschikken? Dan moet je, je absoluut even verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

1.) Een witte keuken kan je in elke woning integreren 

Het eerste voordeel waar je bij een witte keuken van bent verzekerd is het feit dat je ze ongelofelijk eenvoudig in elke stijl van woning kan integreren. Dit betekent dat je ze niet alleen moeiteloos plaatst in een huis met een klassiek interieur, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat ze ook in een modern interieur zeker tot haar recht komt. Ben jij van plan om een landelijke keuken te realiseren? Ook dan kan je zeker spelen met wit in combinatie met bijvoorbeeld beige of bruine tinten. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat witte keukens zonder probleem in een groot aantal verschillende woningen tot hun recht kunnen komen. 

2.) Witte keukens kunnen worden gemaakt uit bijna elk type materiaal

In lijn met bovenstaande licht het feit dat een ongelofelijk groot aantal verschillende materialen in een witte kleur aan te schaffen zijn. Is dat niet het geval? Dan zou je er mogelijks nog voor kunnen kiezen om ze in die kleur te stoppen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hout. Het spreekt voor zich dat hout in eerste instantie een natuurlijke, bruine uitstraling heeft, maar je kan daar verandering in brengen. Door het hout een wit likje verf te geven kan je de uitstraling uiteraard eenvoudig veranderen. Ook wanneer de keuken in de woning die je hebt aangekocht dus niet standaard over een witte kleur beschikt is nog niet meteen alles verloren, integendeel. 

3.) Een witte keuken heeft altijd een lichtrijk karakter

Tot slot is er nog een extra interessant voordeel verbonden aan een witte keuken waar lang niet altijd voldoende aandacht aan geschonken wordt. Het is immers zo dat een dergelijke keuken ook altijd over een zeer lichtrijk karakter beschikt. De zwarte keuken is de voorbije jaren stevig in populariteit gegroeid, maar heeft als één van de belangrijkste nadelen dat ze ongelofelijk veel kunstmatig licht vereist. Dat geldt eigenlijk niet voor een keuken die beschikt over een witte kleur. Wanneer je in je keuken kan rekenen op een voldoende groot raam zal je dan ook kunnen vaststellen dat het wit het naar binnenvallend daglicht op een voldoende wijze weet te verspreiden over de ruimte. Dit zorgt ervoor dat je tijdens de dag weinig kunstmatig licht zal moeten gebruiken. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Neem dan eens contact om met de specialisten van Superkeukens