12 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Vier muren, veel licht: Het hok

Bij Julia Living weten we dat wonen op een loft een droom voor velen is. Maar bijna niemand weet hoeveel werk en kosten er komen kijken bij dit soort luxe vastgoed. De reden hiervoor is historisch. Grote kamers, vaak hoge plafonds, ruwe muren. Vrijwel alle lofts hebben een industrieel tintje. De overblijfselen van de vroege industriële revolutie behoren nu tot de meest gewilde woningen. Dat is niet verwonderlijk: toen hier woonruimte werd gecreëerd, was het gebouw een industrieel vervallen gebouw. De oorspronkelijke werkplaatsen waren allang verhuisd en de site werd verlaten. Vaak vanwege een gebrek aan woonruimte trokken jonge enthousiastelingen erin en ontwikkelden de woonstijl die zo typerend is voor lofts van vandaag: grote open ruimtes, inclusief huiselijke eilanden en werkruimte.

Een gestripte fabrieksvloer omtoveren tot een droomwoning

Het ombouwen van een loft vereist een beetje fantasie wat Julia Living als geen ander bezit. Het gebouw is in de meeste gevallen niet ontworpen als woonruimte en voldeed daarom aan andere eisen. Naast de unieke flair is het hoge laadvermogen een pluspunt. In het verleden doorstond de architectuur zware machines. Nu een flink oppervlak is gestript, kan er iets nieuws intrekken. In eerste instantie zou je de typische echo van lege kamers kunnen ervaren, maar dit zal afnemen als er meubels worden toegevoegd. Als je specifieke aanpassingen aan de ruimteakoestiek wilt maken, raadpleeg dan een ruimteakoestiek, die de ruimte nauwkeurig zal opmeten en geschikte akoestische elementen kan aanbevelen.

Een speeltuin voor individualisten

Blootliggende leidingen en kabels zijn typisch. De wanden zijn al dan niet bepleisterd. Vaak hangt dit af van de thermische isolatie. Bij Julia Living zijn wij van mening dat de hoogte van een hok je een mate van inrichtingsflexibiliteit geeft die andere woongebouwen zelden hebben en maakt het wonen op het hok zo uniek. Als het echter om verwarming gaat, kan de hoogte van de kamer een beetje een uitdaging zijn, dus het is maar goed dat er verwarmingsbuizen zijn om het interieur aan te vullen. Dit is min of meer wat u kunt verwachten bij het bezichtigen van een gerenoveerde loft. De vastgoedprijzen zijn dienovereenkomstig hoog.

Wonen in de stad met veel groen

Bij Julia Living weten we als geen ander dat mensen lofts waarderen door hun indrukwekkende ruimtelijkheid, individuele vormgeving en de overvloed aan licht. In het verleden bespaarden de vele grote ramen lampen op de fabrieksvloer. Waar ze ontbraken, plaatsten de eerste hokbezitters nieuwe ramen en vervingen ze oude. Planten gedijen hier ook goed als in een kas. Het weelderige groen vormt een spannend contrast met de stedelijke omgeving.