18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Welke kleur wand wil jij?

Inrichting is van belang, vooral voor bedrijven en kantoren. Klanten en werknemers komen graag bedrijven en kantoren binnen waar de inrichting aantrekkelijk is. Een saaie inrichting met weinig kleur valt nauwelijks op. Dankzij de nieuwe trends komt hier verandering in. In steeds meer gebouwen tref je groene muren aan. Dit zijn muren waar je op een klein stukje van de wanden, planten kan aantreffen. Het is ook mogelijk om de hele wand te bedekken met planten. De planten aan de wanden maken het kantoorleven aantrekkelijker. In plaats van een grijze of witte wand, wordt met een vermakelijk idee gewerkt om de groene wand kantoor te introduceren.

De nieuwe verticale tuin

Dat wanden vol bedekt staan met planten is niet waar we van opkijken. Een tijdje wordt al geëxperimenteerd met groene daken op verschillende gebouwen in de steden. Het groen op de daken is beter voor het milieu. Dit effect heeft de groene wand kantoor ook. De planten op de wanden hebben een energiebesparend effect. Als bedrijf heb je door deze wanden minder energiekosten en energiebesparing is ook beter voor het milieu. Daarnaast kunnen de groene wanden als brandvertragend werken. In hoge gebouwen, waar brand extra gevaarlijk is, is het van belang dat de plantenwanden worden aangebracht om zo een veilige omgeving te creëren.

Meer groen voor een betere gezondheid

Dat planten goed zijn voor de gezondheid was al bekend. Planten zorgen voor meer zuurstof. In kantoren zitten vaak schadelijke stoffen. Dankzij de planten worden deze schadelijke stoffen weggefilterd. Ook zijn de planten goed voor de mentale gezondheid van de werknemers. Door de plantenwanden krijgen mensen een beter humeur om aan het werk te gaan. De plantenwanden zijn een lust voor het oog en de schone lucht die het veroorzaakt zijn goede voordelen voor kantoren. Werknemers zijn op deze wijze minder ziek, zowel mentaal als fysiek. Hierdoor hebben bedrijven minder te maken met ziekteverzuimen die voor het bedrijf nadelig zouden kunnen zijn.