18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Wil je zonnewering thuis? Dit moet je doen.

De laatste tijd is het weer wat lekkerder weer in Nederland. De zon begint te schijnen, de lente is op komst. Door corona moeten veel mensen thuis werken natuurlijk. Veel kantoren hebben zonnewering, maar huizen niet. Je kan soms je scherm niet eens zien door de zon. De oplossing hiervoor is een zonnewering. Maar wat is zonnewering nou en kan je dat makkelijk laten installeren? Is dat niet heel duur? Daar kom je achter in dit artikel. 

Wat is een zonnewering?

Een zonnewering is een constructie wat het licht en de warmte van zonlicht tegengaat. Het voornaamste voordeel is dus zonlicht en warmte tegengaan, maar in sommige gevallen ook regen. Dit houdt in dat een zonnewering voornamelijk wordt gebruikt om zonlicht tegen te gaan.

Als het zonlicht wordt tegen gegaan, dan komt er automatisch minder warmte naar binnen. Dit houdt overigens in dat je kamer oftewel plek waar je op dat moment aan het werken bent, wat frisser is dan voorheen.

Welke soorten zonnewering zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten zonnewering. Er wordt gesproken van twee soorten zonneweringen, namelijk binnen en buiten zonweringen.

Voorbeelden van enkele buiten zonneweringen zijn: In de meeste gevallen is dat een zonnescherm, waarin verschillende vormen bestaan. Screens, buitenjaloezieën, blinden, persiennes, rol- en raamluiken kunnen ook als zonwering dienen. Hieronder vallen ook overstekende dakranden of vloeren, of bouwkundige luifels rechtstreeks boven de ramen.

Aan de andere kant wordt er ook nog eens gebruik gemaakt van indoor zonnewering. De verschillende soorten en varianten zijn:

– een rolgordijn
– lamellen
– een papieren zonnescherm
– vouwgordijn
– paneelgordijn
– vitrage

Al met al kan er geconcludeerd worden dat een zonwering relevant en behulpzaam is voor het blokkeren van zonlicht en regen. Ben je benieuwd naar het aanbod? Dan adviseren we om eens de website van Sungo Zonwering te bekijken!