18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Dakkapel laten plaatsen in Utrecht!

Dakkapel laten plaatsen in Utrecht!

5 redenen om een dakkapel te nemen

Utrecht is niet de goedkoopste stad om te leven. Wanneer u er prettig woont, maar het huis te klein wordt, is verhuizen naar een groter huis in Utrecht daarom niet altijd mogelijk. Dit is simpelweg te duur. Wat u wel kunt doen als u uw geliefde stad niet wilt verlaten? Verbouwen, dat is veel goedkoper. Vooral het plaatsen van een dakkapel is een goede optie. In dit artikel geven we u 5 redenen waarom het laten plaatsen van een dakkapel in Utrecht dé oplossing is.

1. Extra leefruimte

Schuine daken zorgen ervoor dat u niet het volledige vloeroppervlak kunt gebruiken. Uw huis in Utrecht van een dakkapel voorzien maakt dit wel mogelijk, waardoor er meer ruimte ontstaat voor slaapkamers, hobbyruimtes of een thuiskantoor

2. Uw huis wordt meer waard

Dankzij de extra ruimte, wordt uw huis in Utrecht ook meer waard! Hierdoor heeft u niet alleen zelf profijt van de extra ruimte die een dakkapel u biedt, maar levert uw huis ook meer op wanneer u later alsnog besluit om te gaan verhuizen. Het is dus geen verloren geld!

3. Binnen één dag geplaatst

In tegenstelling tot andere verbouwingen, is een dakkapel in één dag geplaatst. Het is dus een snelle ingreep en u zit niet weken (of maanden) lang in het stof en met werklui in huis.

4. Meer natuurlijk licht

Eén ding dat veel mensen steeds belangrijker vinden is goede lichtinval in hun woning. Dankzij corona mogen we vaker thuiswerken, maar dat hoeft natuurlijk niet in het donker. Met een dakkapel voorziet u uw huis in Utrecht niet alleen van een leuk thuiskantoor, maar profiteert u ook van extra daglicht, wat natuurlijk gezond is – maar ook energiezuinig!

5. Onderhoudsvrij

Het laatste voordeel dat we willen benoemen is de mogelijkheid om je huis in Utrecht van een kunststof dakkapel te voorzien. Dit is zeer sterk en gaat lang mee. En, u hoeft het niet om de zoveel jaar te (laten) schilderen.

Perfecte oplossing ruimtetekort in dure stad Utrecht

Wie ondanks ruimtetekort graag in Utrecht wil blijven wonen lost dit voordelig op met het plaatsen van een dakkapel! De voordelen op een rij: meer ruimte, uw huis wordt meer waard, meer licht en u zit niet lang in de rommel! Meer lezen over verbouwen? Probeer ook: Hoeveel afstand tussen keukenblok en kookeiland?