18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Een douchecabine voor jouw nieuwe badkamer

Wanneer je een nieuwe badkamer aanschaft is een nieuwe douchecabine hier onderdeel van. Hierin zijn verschillende opties mogelijk. Liever een simpele uitstraling, of een chique uitstraling, het kan allemaal. Vaak is het lastig om hierin een beslissing te maken. Deze keuze maak je ook niet van de een op de andere dag. Hier gaat een tijd over heen. Daarnaast houdt je een badkamer meestal voor een langere tijd en het is hierdoor belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. 

Wat houdt een douchecabine in?

Een douchecabine is altijd een gesloten ruimte. Dit houdt dus in dat er een deur in zit. Daarnaast heeft het één of meerdere wanden. Naast de uitstraling heeft het ook een andere functie. Doordat een douchecabine helemaal gesloten is, zorgt dit ervoor dat er geen warmte kan ontsnappen. Hierdoor blijf je tijdens het douchen lekker warm. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een inloopdouche, waar geen deur in zit. Hierbij ontsnapt de warme lucht en kan je het koud krijgen tijdens het douchen. Ben je dus iemand die het snel koud heeft? Dan is een douchecabine wellicht een goede optie!

Doe mee met de trend van het moment!

Wanneer je graag een douchecabine wilt voor je nieuwe badkamer, dan zijn hier talloze mogelijkheden voor. Wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk glas? Of heb je liever meer zichtbare randen. Daarnaast is er natuurlijk keuze in materiaal en kleur. Op het moment is mat zwart heel erg in. Steeds meer mensen willen dit in hun nieuwe badkamer toevoegen en dit kan dus ook erg mooi zijn voor een douchecabine. Het kan dan leuk zijn om deze stijl ook in de rest van je badkamer terug te laten komen zodat het één geheel wordt.

Ga je voor zilver of toch liever goud?

Het kan natuurlijk zijn dat je de matzwarte trent helemaal niks vindt en liever gaat voor de standaard zilveren look. Dit is natuurlijk ook een goede optie en zal altijd in trek blijven. Dit is tijdloos. Naast een zilveren look, komt een gouden look ook steeds meer op de markt. Dit is een gewaagde kleur en niet iedereen zal hier voor kiezen. Toch zie je een douchecabine steeds meer terug komen in verschillende badkamers. Dit geeft een chique uitstraling en kan jouw douche nét die extra touch geven. 

Wat zijn de mogelijkheden in jouw ruimte?

Een douchecabine heeft op zichzelf natuurlijk ook vele verschillende uitvoeringen. De een wil graag een dikke bak, maar de ander heeft het liefste alleen tegels als ondergrond. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de mogelijkheden die je in de ruimte hebt. Soms is het niet mogelijk om voor tegels te gaan en is de enige optie om voor een bak te gaan als ondergrond. Deze bak kan dan ook nog verschillend zijn. Hierin zit namelijk een verschil in wat betreft diepte. Wellicht beschik je zelf niet over deze kennis en hiervoor is het daarom aan te raden om een expert in te schakelen. Een expert kan samen met jou de mogelijkheden doornemen die de ruimte te bieden heeft en hieruit kan je de beste optie kiezen.

Wilt u weten welke douchecabine er het beste bij je past? Bij Douche Concurrent kunnen we je hier alles over vertellen.