18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Gietvloer perfect voor de badkamer

Gietvloer perfect voor de badkamer

Een gietvloer is een moderne, praktische en naadloze afwerkvloer die veel voordelen biedt. Hij is gemaakt van kunststof epoxy of polyurethaan en is hierdoor ook waterafstotend: een eerste vereiste voor een badkamervloer. In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden van een gietvloer op de badkamer.

Voordelen van een gietvloer in de badkamer

Eén van de grootste voordelen van het laten plaatsen van een gietvloer in je badkamer, is dat het gehele oppervlak naadloos en glad is. Hierdoor heb je geen last meer van koude voetjes door losliggende tegels of uitgesleten voegmortels. Dit maakt de vloer niet alleen comfortabel, maar ook hygiënischer dan andere vloeren. Schoonmaken is dan ook een fluitje van een cent omdat je nergens naden en kieren hebt waar vuil, bacteriën en schimmels zich kunnen ophopen. Dat scheelt je veel tijd! De duurzaamheid van de gietvloer mag ook niet onderschat worden, want hij is sterk en zeer slijtvast. Je zult er dus jarenlang plezier van hebben voordat de eerste tekenen van slijtage pas na een jaar of 20 jaar ontstaan. Hiervoor moet hij natuurlijk wel goed geplaatst worden. En dit kun je het beste aan de professionals overlaten, want het is een specialistische klus die de nodige vaardigheid en ervaring vereist.

Veel keuze in kleur en structuur

Gietvloeren kunnen van elke denkbare kleur worden voorzien. Van neutrale kleuren tot zeer felle kleuren. Ook een vezelstructuur of stoere betonlook is mogelijk. Zo heb je alle mogelijkheden beschikbaar om volledig te bepalen hoe jouw droombadkamer eruit gaat zien!

Duurzaam, mooi en makkelijk in onderhoud

Zoek je een badkamervloer die zowel sterk, duurzaam, hygiënisch en makkelijk is in onderhoud? En die in alle kleuren beschikbaar is? Dan is een gietvloer een uitstekende keuze. Laat hem professioneel leggen en geniet zeker 20 jaar lang van een prachtige vloer op de badkamer! Meer badkamer inspiratie nodig? Hier vind je een handig overzicht.