Hoe worden de kosten van een de betonvloer berekend?
Steeds meer mensen kiezen voor een mooie onderhoudsarme betonvloer in hun woonkamer. Maar wat kost dat dan? En hoe wordt dan die prijs berekend? Wonen met Josie ging voor u op onderzoek uit bij betonbedrijven en kwam met onderstaand verhaal op de proppen.
Berekening van de kosten
De prijs voor een betonnen vloer in een woonkamer wordt bepaald aan de hand van de afwerking, de dikte van het beton en eventuele toevoegingen, zoals kleurpigmenten. De minimale dikte van een betonnen vloer in een woonkamer is 7 centimeter. Bij een aflopende ondervloer of een ondervloer die wat dieper ligt, is uiteraard meer beton nodig. En dat kost uiteraard ook meer.
Meerdere soorten betonnen vloeren
De kosten van een betonvloer worden ook bepaald door het type betonvloer. Zo kunnen ze voor een vloer verschillende soorten betonmix samen stellen. En dan is er nog de keuze voor een energiezuinige, een krimparme of een basis betonvloer. De energiezuinige betonnen vloer is het duurst, maar die kosten zijn terug te verdienen doordat u 40% minder stookkosten heeft.
Kleur van de een betonnen vloer in de woonkamer
Het soort zand dat in de betoncentrale aan de betonmix wordt toegevoegd, is mede bepalend voor de uiteindelijk kleur van de betonvloer. Is dit zand wat geler? Dan krijgt het beton een warmere en bruinere uitstraling. Is het zand grijs? Dan wordt de vloer ook grijs. Betonleveranciers hebben geen invloed op de zandkleur vanaf de betoncentrale. Wilt u zekerheid over de kleur van de betonnen vloer? Dan is het toevoegen van kleurpigment een goede optie. Kleurpigmenten zijn kleine stofdeeltjes gemengd met graniet, hard gesteente en cement die ze op het beton strooien tijdens het vlinderen. Daarna schuren ze het pigment in de betonvloer. Hierdoor ontstaat een hardere, slijtvaste en gekleurde toplaag. Uiteraard zijn aan het kleuren van een betonnen vloer ook extra kosten verbonden.
Meer weten over de kosten van een betonvloer?
U begrijpt dat de kosten voor een
betonnen vloer in de woonkamer verschillen per pand en per soort betonvloer. Wilt u hier toch meer over weten? Dan kunt u uw vraag stellen via ons
contactformulier.
Meer verhalen
De goede sier maken met gietvloeren in Amsterdam
Hoe werkt een valdorpel?
De beste dakdekker in Amersfoort voor al uw dakwerkzaamheden