18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Door

Mijn sleutel zit vast in het slot, wat nu

Op een zeker moment overkomt het ons allemaal in ons leven: je sleutel zit vast in het slot. Wat nu? In dat geval ben je op de juiste plek aanbeland, want in dit blogartikel vertellen wij je precies hoe je in dat geval moet handelen om de sleutel uit het slot te halen, zonder het slot te beschadigen. Lees snel verder.

Goed onderhoud voorkomt vastzittende sleutel

Tegenwoordig hebben we allemaal een cilinderslot in onze voordeur. Een mooi stukje techniek met veel kleine deeltjes, zoals veertjes en palletjes. Hierdoor kan een deur niet zomaar met elke sleutel worden opengemaakt. Door het slot regelmatig te onderhouden met slotenspray, blijft alles soepel werken en komt je sleutel niet vast te zitten. Meteen even inspuiten dus, wanneer je merkt dat de sleutel er moeilijker ingaat. Komt de sleutel op een gegeven moment toch vast te zitten? En zit er echt geen beweging in? Dan kan een slotenmaker in Zeist de sleutel alsnog veilig voor je verwijderen.

Wat je zelf kunt doen

Voordat je een slotenmaker belt, kun je zelf kijken of je de sleutel er nog uitkrijgt. Wanneer een sleutel vast komt te zitten in het slot, is dit vaak het gevolg van vuil in de groeven. Insprayen met slotenspray en met iets meer overtuiging de sleutel uit het slot trekken, eventueel met een tang, helpt in veel gevallen. Let er wel op dat je de sleutel recht uit het slot trekt en dat je niet te hard trekt. Anders kan de sleutel afbreken en ben je verder van huis. Een andere methode is om de sleutel uit het slot te duwen door aan de andere kant van het slot er een reservesleutel in te steken. Dit werkt ook goed wanneer de sleutel al is afgebroken.

Bel bij twijfel een slotenmaker

Lukt het je niet om de sleutel die vast in het slot zit zelf te verwijderen met de bovenstaande methodes? Schakel dan altijd een slotenmaker in. Wanneer de sleutel afbreekt of wanneer je te ruw te werk gaat, kun je namelijk het slot beschadigen en dan ben je uiteindelijk duurder uit. Lees hier meer artikelen over woning en tuin.