18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

lamerpaket

Ontdek de voordelen van lamelparket

Voordelen en kenmerken van lamelparket

Lamelparket is een variatie op parket, waarbij alleen de toplaag van massief hout is. U kunt zich voorstellen dat dit een stuk voordeliger is. Maar lamelparket heeft meer voordelen en die komen, samen met de kenmerken, allemaal aan bod in dit blogartikel over lamelparket.

Wat is lamelparket?

Lamelparket is een vloersoort die uit meerdere lagen hout is opgebouwd. Vaak bestaat de onderkant uit multiplex, met daar bovenop een laag massief hout. Wanneer de vloer eenmaal ligt, zie je dan ook niet dat het geen massief houten vloer is.

Voordelen van lamelparket

Lamelparket doet in principe niet onder voor “normaal” parket, maar het is natuurlijk geen massief hout. Maar is dat eigenlijk wel zo erg? Dat lamelparket niet uit massieve planken bestaat heeft ook zo zijn voordelen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:
  1. Betere isolatie: doordat het multiplex minder massief is, is de isolatiewaarde hoger. Lamelparket is daarom warmer aan de voeten.
  2. Goedkoper dan parket: de prijs van lamelparket ligt een stuk lager en u ziet er niets van als de vloer eenmaal ligt.
  3. Minder werking: hout is een levend materiaal en kan dus ook gaan werken. Dat is bij lamelparket een stuk minder, omdat het multiplex kruislings verlijmd is. De weerstand tegen werken is hierdoor groter.
  4. Lager eigen gewicht: lamelparket is ook lichter dan massief parket. Toch prettig als u het zelf gaat leggen of wanneer u thuis houten vloeren heeft en gewicht een issue is.
  5. Beter voor het milieu: door slechts een dunne laag massief hout te gebruiken, kunnen er meer vloeren van een boom worden gemaakt. Het multiplex wordt al gedeeltelijk van afvalhout gemaakt.

Eindoordeel

Zoals u ziet heeft een vloer van lamelparket, ondanks dat het geen massief hout is ook een aantal pluspunten ten opzichte van “normaal” parket. En als het dan ook nog eens goedkoper is! Heeft u vragen over lamelparket? Laat het ons weten en stuur ons een bericht via het contactformulier.