23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Rolluiken en andere zonwering in Uden

Bepaal zelf de hoeveelheid zon

We houden allemaal van de zon, maar soms mag het allemaal wel een graadje minder. Zoals in de zomer, wanneer de zon fel is en je woning in schijnt. Dan wordt het binnen al snel te warm en raak je regelmatig verblind door het felle licht. De oplossing is gelukkig eenvoudig: zonwering! Door te kiezen voor rolluiken of een andere vorm van zonwering, bepaal je zelf of de zon je woning binnenkomt. In dit artikel vertellen wij je meer over de meest populaire vormen van zonwering.

5 populaire soorten zonwering

Wat zonwering betreft valt er genoeg te kiezen. Er zijn allerlei soorten te koop, waarvan de vijf hieronder de meest populaire zijn. De bovenste twee lichten we graag nader toe omdat niet alle voordelen algemeen bekend zijn.
  • Rolluiken
  • Screens
  • Zonnescherm
  • Shutters
  • Jaloezieën

Rolluiken

Wanneer je kiest voor rolluiken in Uden, heb je direct de meest efficiente manier van zonwering te pakken. Want hiermee kun je de zon volledig besluiten. Zo houden ze de warme zon buiten, waardoor het binnen lekker koel blijft. En kun je ook wanneer het buiten nog lang licht is binnen gewoon genieten van een goede nachtrust, dankzij het verduisterende effect. Ook bieden ze extra bescherming tegen inbrekers. Wat veel mensen niet weten is dat rolluiken ook goed isoleren. Tegen de kou, warmte, inbrekers én tegen geluid. Dat maakt rolluiken een veelzijdige zonwering met veel pluspunten.

Screens

Een nadeel van rolluiken is natuurlijk dat je er niet doorheen kunt kijken. Als dat belangrijk voor je is, dan zijn screens misschien meer je ding. Ook deze worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Ze weren de zon en nieuwsgierige blikken en zijn te koop van lichtdoorlatend, tot bijna verduisterend. Natuurlijk niet zo verduisterend als rolluiken, maar het scheelt toch een aantal graden in huis en van te felle zon heb je ook geen last meer.

Uw zonwering

Rolluiken en screens behoren tot de meest populaire en efficiënte manieren van zonwering. Dit is te danken aan het feit dat ze aan de buitenkant van het raam zitten, waardoor ze de zon weren voordat deze binnenkomt. Het voordeel dat deze twee op zonneschermen hebben, is dat ze niet uitsteken maar evenwijdig aan de gevel lopen. Hierdoor kunnen ze in iedere situatie worden geplaatst. Lees ook: ontdek de voordelen van lamelparket.