23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

rolsteiger kopen

Rolsteiger: kopen of huren?

Steigers worden ingezet voor allerlei projecten in en rondom het huis. Je kunt natuurlijk een bouwbedrijf of aannemer inhuren die zelf een rolsteiger hebben. Ben jij een klusser en pak je dingen liever zelf aan? Dan kun je een rolsteiger kopen of huren. Een rolsteiger is hartstikke praktisch om in huis te hebben maar of kopen de moeite waard is hangt af van hoeveel jij er gebruik van maakt.

rolsteiger kopen

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger is een steiger die bestaat uit een of meerdere lagen, ofwel werkvloeren. Ze zijn voorzien van wielen waardoor ze verplaatsbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor een vaste steiger, die niet voorzien is van wielen. Logischerwijs is deze dan ook moeilijk te verplaatsen. 

Rolsteigers zijn in trek bij mensen die zelf renovatie in en rondom hun huis uitvoeren. Dat komt doordat ze eenvoudig kunnen worden opgebouwd. Je hoeft dus geen uitgebreide kennis te hebben om deze steiger in gebruik te nemen.

Rolsteiger kopen

rolsteiger kopen

Je kunt een steiger huren. Wanneer je van plan bent jouw rolsteiger slechts een enkele keer te gebruiken dan huren aan te raden. Waarom zou je immers zo’n ding in huis halen voor eenmalig gebruik? Maar als je van plan bent vaker zelf werkzaamheden in huis te verrichten, is kopen al snel interessant. Huren is namelijk ook niet gratis en zeker als je een koophuis hebt, zul je die steiger ongetwijfeld vaker nodig hebben. 

Een rolsteiger kun je gemakkelijk uit elkaar halen en opslaan in een schuur of garage. Zo neemt de steiger ook niet onnodig veel ruimte in beslag.