25 mei 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Metalura

Waar moet je op letten bij de aanleg van een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping kan echt ideaal zijn. Zeker als je graag buiten zit, is dit eigenlijk een echte must-have. Als het wat kouder of winderig is of als het regent of sneeuwt, kun je met een terrasoverkapping alsnog lekker op je terras zitten. Door de overkapping wordt je namelijk meer beschermd tegen de weersomstandigheden. Als je een terrasoverkapping wilt aanleggen, is het echter wel belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Kleur van de overkapping

Een van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aanleg van een overkapping is de kleur van de overkapping. Je kunt kiezen voor een transparante overkapping, zodat er voldoende daglicht naar binnen komt. Een witte overkapping is ook een goede optie. Dit geeft een lichte en frisse uitstraling en hierdoor lijkt je overkapping ook groter. Wil je dat de overkapping één geheel is met je woning? KIes dan voor een terrasoverkapping in dezelfde kleur als je woning.

Afvoer van water

Je wilt natuurlijk niet dat er plassen met water op je terrasoverkapping blijven liggen. Dit kan uiteindelijk leiden tot lekkages. Het beste is daarom om te kiezen voor een dak dat in ieder geval iets schuin afloopt. Het water kun je vervolgens opvangen in een regenton en dit kun je eventueel ook hergebruiken.

terrasoverkapping

Privacy

Wil je wat extra privacy onder je terrasoverkapping? Dan kan het een idee zijn om klimop tegen de overkapping aan te laten groeien. Dit zorgt niet alleen voor meer privacy, maar het laat je terrasoverkapping ook meer opgaan in de tuin, waardoor het niet zo afsteekt tegen de rest van de tuin!