23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Waarom een tuinhuis in Apeldoorn?

Waarom een tuinhuis in Apeldoorn?

Veel mensen denken dat een tuinhuis en een schuur hetzelfde zijn, maar dat is onterecht. In een schuur berg je spullen op, maar een tuinhuis kan ook een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin in Apeldoorn. Je kunt er natuurlijk spullen in opbergen, maar het kan ook een knusse plek zijn om in te ontspannen met vrienden en familie. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van een tuinhuis in Apeldoorn en waarom je er misschien ook wel een wilt hebben.

1. Extra opslagruimte

Het opbergen van spullen is natuurlijk de meest voor de hand liggende functie van een tuinhuis. Dit kan variëren van tuingereedschap en fietsen tot tuinmeubilair en speelgoed voor de kinderen. Door deze spullen op te bergen in een tuinhuis blijft je tuin netjes opgeruimd en staan je spullen veilig.

2. Functionele overkapping

Je kunt een tuinhuis ook gebruiken als een plek om in te ontspannen. Door er ook nog een overkapping aan toe te voegen kun je het hele jaar door buiten zitten en beschut zijn tegen weersinvloeden. Bij regen, maar ook bij volle zon. Dit is ideaal voor gezellige avonden met vrienden of familie.

3. Thuiskantoor

Is je huis te klein voor een werkkamer? Een tuinhuis kan hier uitkomst bieden. Zo kun je thuis ongestoord werken op een prettige plek.

4. Waardestijging van je huis

Een tuinhuis kan ook voor een waardestijging van je huis zorgen. Een goed onderhouden tuin met een mooi tuinhuis kan een groot pluspunt zijn bij de verkoop van je woning. Het is dan ook een relatief kleine investering waar je veel profijt van hebt en waar je bij verkoop ook nog wat voor terugkrijgt.

5. In Apeldoorn ontspannen in eigen tuinhuis

Als je een tuinhuis hebt, kun je optimaal genieten van je eigen tuin. Het creëert niet alleen een knusse plek om te ontspannen, maar verlengt ook het buitenseizoen. Door het toevoegen van verlichting, verwarming en gezellige accessoires kun je er een echte buitenkamer van maken. Lees ook: 3 redenen waarom ook jij Extremis Tuinmeubelen wilt!