23 juli 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

3x creatieve muurbekleding voor je huis

Herringbone pattern warm brown wood boards or planks surface background texture, empty floor or wall hardwood wallpaper, 3D illustration

3x creatieve muurbekleding voor je huis

Wanneer je na een dag hard werken thuis komt, doe je dat graag in een prettige omgeving. En laten we eerlijk zijn, niemand wordt echt blij van alleen maar “rustgevende” witte muren. Schilderen in een mooie kleur scheelt al een hele hoop en geeft direct meer sfeer. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden op het gebied van muurbekleding. In dit blog geven we je drie leuke opties om er iets bijzonders van te maken.

Mozaïek muurbekleding

Mozaïek is een techniek waarbij veel kleine steentjes samen één groot oppervlak vormen. De steentjes zijn er in allerlei vormen, zoals vierkant, rechthoekig, rond, ovaal en hexagon, en zijn in vele kleuren beschikbaar. Een prachtig mozaïekpatroon zorgt voor een levendige muurbekleding die elk interieur een bijzonder karakter geeft.

Luxe behang

Behang is waarschijnlijk de meest populaire manier van muurbekleding en blijft altijd interessant, zeker wanneer je voor de wat luxere soorten gaat. Er is luxe behang met prachtige dessins verkrijgbaar en elk seizoen is er weer een nieuwe collectie. Op dit moment zijn de tropische vogels en planten erg populair.

Visgraat op de muur

Speciale aandacht voor visgraat mozaïek! Een visgraat met kleine smalle steentjes op de muur geeft een bijzonder stijlvol effect aan een ruimte. Een visgraatmotief op de muur is ideaal wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle en tijdloze uitstraling en ademt luxe. Visgraat muurbekleding kan in elke kamer worden gebruikt en is ook populair op de badkamer, het toilet en de keuken, omdat ze waterbestendig zijn.

Maak het jouw huis

Welke optie je ook kiest, met de juiste muurdecoratie worden je wanden in een mum van tijd een blikvanger. Het geeft je huis karakter en maakt het jouw huis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus, ga ervoor! Misschien ook interessant: Gietvloer perfect voor de badkamer.