25 mei 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

raamboompje

5 tips om je huis voor te bereiden op een bezichtiging

5 tips om je huis voor te bereiden op een bezichtiging

Om je huis snel te verkopen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een potentiële koper de mogelijkheden van je huis ziet. Veel mensen hebben namelijk moeite om door de smaak van een ander heen te kijken en er hun eigen plekje te visualiseren. Gelukkig zijn er manieren om je huis op een bezichtiging voor te bereiden. We geven je 5 tips!

Tip 1: Zorg voor rustige kleuren

Het is altijd een goed idee om je muren een frisse laag latex te voorzien, voordat je je huis op de markt zet. Hierdoor ziet het er weer als nieuw uit. En door te kiezen voor een neutrale tint of gewoon wit op de muren, blijft het rustig in huis.

Tip 2: Zorg voor een aangename geur

Niemand wil een kopen dat niet lekker ruikt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en zorg ervoor dat alle kamers in uw huis aangenaam ruiken. Ook de aloude truc van een versgebakken appeltaart werkt nog steeds.

Tip 3: Zorg voor groen in huis

Planten brengen je huis tot leven, maar zorgen er ook voor dat je ontspant. Plaats planten strategisch in je huis – in hoeken, bij ramen en ook in de badkamers – om een gevoel van evenwicht en rust te creëren. Zo voelt het huis direct veel prettiger aan.

Tip 4: Werk achterstallig onderhoud weg

Deze zou vanzelfsprekend moeten zijn – potentiële kopers zullen elk hoekje en gaatje van het huis inspecteren! Zorg er dus voor dat alles goed onderhouden is, van kasten tot deurklinken en vensterbanken. Bij het verkopen van een huis draait het niet alleen om wat mensen mooi vinden, maar vooral ook waar ze zich aan ergeren. Voorkom dit eerst al het achterstallig onderhoud weg te werken.

Tip 5: Opgeruimd huis

Ruim los slingerende rommel op en verwijder indien nodig grote of overtollige meubels, zodat het huis niet te vol oogt. Zo lijkt je huis groter en kan de koper zich concentreren op wat het belangrijkst is – de kenmerken van het huis zelf!

Sneller verkocht

Je goed voorbereiden op een bezichtiging is het altijd waard. Met de vijf bovenstaande tips zorg je dat potentiële kopers de potentie van je huis zien en zul je een geweldige eerste indruk maken op iedereen die door de deur loopt! Veel succes! Meer lezen over verhuizen: bouwtechnische keuring, wel of niet doen?