12 april 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Belgisch hardsteen

Hoe Belgisch hardsteen onderhouden?

Handig onderhoudsadvies voor Belgisch hardsteen

Heeft u een vloer van Belgisch hardsteen in uw woning liggen? Dan bent u vast trots op dit prachtige bezit. Het voordeel van deze vloer is dat hij makkelijk te onderhouden is. Het enige wat u hoeft te doen is het Belgisch hardsteen met helder water schoon te maken. Toch kunt u een keer pech hebben en wordt de vloer echt vies. Hoe krijgt u deze natuursteen vloer dan weer mooi? Daar zijn verschillende manieren voor. Lees hier ons onderhoudsadvies voor Belgisch hardsteen.

Exclusieve soort natuursteen

Een vloer van Belgisch hardsteen heeft een bijzondere, karakteristieke blauwgrijze kleur. De steen is verkrijgbaar in diverse variaties en schakeringen. Dit type natuursteen is geschikt voor gebruik binnen en buiten. De exclusieve natuursteen vloeren geven een prachtige, tijdloze uitstraling aan uw woning. En die wilt u natuurlijk lang mooi houden.

Natuurlijke bescherming van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een natuurlijk, levend materiaal. In de loop van de jaren verandert de steen van kleur en krijgt het een schitterend patina effect. Doordat dit patina zijn werk doet, trekken eventuele vlekken niet in de steen. Zo heeft Belgisch hardsteen zijn eigen natuurlijke bescherming. Wat betreft onderhoud kunt u hardsteen eenvoudig schoonmaken met water en zeep. Pas daarbij wel op dat u niet teveel zeep gebruikt.

Extra bescherming

Wilt u het onderhoud van uw Belgisch hardsteen vloer liever aan een expert overlaten? Dat is een goed idee indien er onverhoopt hardnekkige vlekken in uw vloer komen, zoals wijn- of vetvlekken. Zij kunnen die verwijderen en uw vloer vervolgens voorzien van een extra beschermlaag. Professionals kunnen bijvoorbeeld:
  • Afslijpen
  • Impregneren
  • Kristalliseren
  • Schuren
  • Polijsten

Expert voor Belgisch hardsteen onderhoud

Een expert in Belgisch hardsteen onderhoud weet wel raad met vuil en vlekken in uw vloer. Bovendien kan hij u precies vertellen welke behandeling het meest geschikt is voor uw vloer. Wilt u ook een professional inschakelen? Laat het ons weten via het contactformulier.