18 juni 2024

Wonen met Josie

Alles over Wonen

Plissé hordeuren: de perfecte oplossing voor een zomer zonder insecten

Niets is zo vervelend als vliegen, muggen en andere insecten in je huis tijdens de zomermaanden. Het openen van ramen en deuren voor frisse lucht zorgt vaak voor dit probleem. Gelukkig bestaan er plissé hordeuren als oplossing om deze beestjes buiten te houden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over plissé hordeuren.

Wat zijn plissé hordeuren?

Plissé hordeuren zijn een vorm van hordeuren die bestaan uit geplisseerd gaas. Dit type gaas kan uitrekken en weer inklappen zonder te vervormen, waardoor het erg geschikt is voor het openen en sluiten van een hordeur. Plissé hordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor ze passen bij elk type deur of raam.

Hoe werken plissé hordeuren?

Een plissé hordeur is gemakkelijk te gebruiken. Het gaas schuift langs een geleiderail naar de gewenste positie. Als de hordeur niet in gebruik is, kan het gaas worden opgevouwen in een cassette die aan de zijkant van de deur zit. Hierdoor neemt de hordeur weinig ruimte in en valt hij niet op.

Wat zijn de voordelen van plissé hordeuren?

Het grootste voordeel van plissé hordeuren is dat ze de insecten buiten houden. Daarnaast laten ze nog steeds frisse lucht door, waardoor je huis goed geventileerd blijft. Een ander voordeel is dat plissé hordeuren weinig ruimte innemen en eenvoudig te gebruiken zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je ze per ongeluk laat openstaan, want het gaas schuift automatisch terug naar de gesloten positie.

Tip: Plissé Hordeuren Webshop is specialist in hordeuren

Waar kun je plissé hordeuren kopen?

Plissé hordeuren zijn verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten, tuincentra en online winkels. Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar, dus het is belangrijk om goed te kijken welke het beste past bij jouw situatie.

Zijn plissé hordeuren makkelijk te installeren?

Ja, plissé hordeuren zijn eenvoudig zelf te installeren. De meeste hordeuren worden geleverd met een duidelijke handleiding en alle benodigde onderdelen. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd en een paar eenvoudige gereedschappen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een effectieve en gemakkelijke manier om insecten buiten te houden, dan zijn plissé hordeuren de perfecte oplossing. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren en zijn eenvoudig te installeren. Bovendien laten ze nog steeds frisse lucht door, zodat je tijdens de zomermaanden van een goed geventileerd huis kunt genieten.